Mommy Care | Политика за поверителност

Политика за поверителност във връзка с обработването на лични данни



  Ние считаме гарантирането на правото на защита на личните данни за основен ангажимент на Мама Био ООД, поради което ще използваме и вложим всички необходими средства и усилия, за да обработваме Вашите данни при пълно съответствие с приложимото българско законодателство. Тъй като един от основните принципи на тази правна рамка е прозрачността, ние сме изготвили настоящия документ, чрез който искаме да Ви уведомим за начина, по който събираме, използваме, предаваме и защитаваме Вашите лични данни, когато Вие взаимодействате с нас във връзка с продукти и услуги, чрез нашия уебсайт.

Запазваме си правото периодично да актуализираме и изменяме настоящата Политика за поверителност, за да отразяваме всички изменения на начина, по който обработваме личните Ви данни или измененията на Вашите законови изисквания. В случай на такива изменения, ние публикуваме изменената версия на Политиката за поверителност на нашия уебсайт.


Кои сме ние и как да се свържете с нас?

Мама Био ООД е дружество със седалище и адрес на управление гр. София р-н Триадица, ул. Димитър Манчев, 1Г, вх. А, ет. 5 , с ЕИК 206837088.

Тъй като Вашите мнения Винаги са важни за нас и ние Винаги имаме готовност да Ви предоставяме допълнителна информация, можете да се свържете с нас на електронна поща с адрес office@mommycare.bg


Кои категории лични данни обработваме?

Събираме Вашите лични данни директно от Вас, така че Вие решавате какъв Вид информация да ни предоставите. Информацията, която получаваме от Вас е следната:


Когато създавате профил в MOMMYCARE.BG, Вие ни изпращате Вашата електронна поща, Вашите имена, Вашият телефон;
Когато правите поръчка, Вие ни предоставяте следната информация: желаният от Вас продукт и адрес за доставка

В нашия уебсайт можем да съхраняваме и събираме информация посредством бисквитки (cookies) и подобни технологии съгласно Политиката за бисквитките.

Ние не събираме, нито обработваме по друг начин чувствителни данни, включени в специални категории лични данни в Общият регламент относно защитата на данните.


Главната причина за тези Видове обработване са нашите законни интереси, свързани със защитата на търговската ни дейност като се прави уговорка, че ние гарантираме, че всички предприемани от нас мерки гарантират баланс между нашите интереси и Вашите основни права и свободи.


Колко време пазим Вашите лични данни?

По правило, ние съхраняваме Вашите лични данни докато имате акаунт в MOMMYCARE.BG. Вие Винаги може да поискате от нас да изтрием определена информация или да закрием акаунта Ви и ние ще отговорим на това искане като запазим определена информация, дори и след закриване на акаунта, когато приложимото законодателство или законни интереси го налагат.


На кого изпращаме Вашите лични данни?

В зависимост от случая, можем да предаваме или даваме достъп до някои от Вашите лични данни на следните категории получатели:


- доставчици на куриерски услуги


Ако сме задължени по закон, или ако това е необходимо за защита на законните ни интереси, можем и ще разкриваме определени лични данни и на публични органи.

Гарантираме, че достъпът на трети страни до Вашите данни се осъществява съгласно законовите разпоредби в областта на защитата на данните и поверителността на информацията, въз основа на договори, сключени с тях.


Как защитаваме сигурността на Вашите лични данни?

Ние се ангажираме да гарантираме сигурността на личните данни като прилагаме подходящи технически и организационни мерки при съблюдаване на промишлените стандарти.

Съхраняваме Вашите данни на сигурни сървъри като използваме най-новите алгоритми за криптиране.

Въпреки мерките, които прилагаме, за да защитаваме Вашите лични данни, ние сме наясно, че предаването на информация по интернет или други публични мрежи не е напълно безопасно, като съществува риск данните да могат да се преглеждат и използват от неупълномощени трети страни. Ние не можем да поемем отговорност за тези недостатъци на системи, които не са под нашия контрол.


Какви са Вашите права?

Общият регламент относно защитата на данните признава редица права във връзка с Вашите лични данни. Можете да поискате достъп до Вашите данни, корекция на грешки в нашите файлове, и/или да повдигате възражения по отношение на обработването на Вашите лични данни. Можете също така да упражните правото си на подаване на жалба пред компетентния надзорен орган (Комисия за защита на личните данни, гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2, електронен адрес: kzld@cpdp.bg, www.cpdp.bg или до съда. В зависимост от случая, Вие можете също така да разполагате с правото да поискате изтриване на Вашите лични данни, правото на ограничаване на обработването на Вашите данни и правото на преносимост на данните.




Политика за "бисквитки"


САЙТА използва "бисквитки", които са важни за коректната му работа.


"Бисквитките" са малки текстови файлове, които се съхраняват в браузъра или в паметта на Вашия компютър и/или мобилно устройство, когато посещавате даден уебсайт. Те събират информация за начина на използването на сайта с цел разпознаване на посетителя и подобряване на функционалността на сайта и работата с него. "Бисквитките" биват сесийни и постоянни. Сесийните "бисквитки" се изтриват от компютъра или устройството, което ползвате след като затворите вашия браузър. Постоянните "Бисквитки" от своя страна се съхраняват на вашия компютър или устройство, което ползвате, за по-продължителен период от време, или докато не бъдат изтрити от Вас.


САЙТА използва следните видове "бисквитки":


- Необходими "бисквитки" - Тези "бисквитки" са от съществено значение, за да можете ефективно да използвате САЙТА, например когато купувате продукт и/или услуга и следователно не могат да бъдат изключвани. Тези бисквитки не събират информация за Вас, която да бъде използвана за маркетинг или за запомняне на мястото за достъп до интернет.


- Аналитични "бисквитки" - Посредством "бисквитките" на Google Analytics ние следим (абсолютно анонимно) посещаемостта на нашия САЙТ и можем да анализираме доколко нашите потребители работят лесно с него. Тези бисквитки не ни дават никаква информация за Вашите лични данни. Те ни показват анонимизирано кои страници от САЙТА ни сте разгледали, дали сте посетили САЙТА ни през мобилно или десктоп устройство.


Деактивирането и активирането на „бисквитки“ можете да управлявате чрез настройките на използвания от Вас браузър.

Сайта използва бисквитки, за да подобри вашето преживяване. За повече детайли вижте Настройки.